Tom Beets staat bekend als een specialist in renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd.

Tom speelde bij ensembles als Currende, Mezzaluna, Sarada en Capilla Flamenca. Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelde hij van 2007 tot 2018 in de meest prestigieuze zalen ter wereld en nam hij een tiental cd’s op.

Hij geeft blokfluit-, gamba en consortlessen in België en ver daarbuiten. Als docent is Tom veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa, Engeland en de Verenigde Staten.

Tom is artistiek directeur van het grootste blokfluitfestival van Europa, Blokfluitdagen Mechelen, en haar Engelse tegenhanger Recorder Summer School. Hij is redacteur van het trimestriële vaktijdschrift ‘blokfluitist’ en dirigent van het Engelse blokfluitorkest Recorders Incorporated. Van 2021 tot 2024 is hij projectverantwoordelijke van Gotiek Verklankt, een initiatief dat het polyfone erfgoed stimuleert.

Sinds 2013 organiseerde Tom meer dan 60 blokfluitorkestdagen; meestal onder de vleugels van www.air-force.be . Hij werd in 2018 verkozen tot Vice-President van de Society of Recorder Players voor zijn ongeëvenaarde bijdrage aan de Engelse blokfluitscène en werd als lid van FRQ gehuldigd met een Distinguished Achievement Award door de American Recorder Society. Tom is eveneens gambist. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.

Tom conducting The Royal Wind Music & Friends for an ORDA project, October 2019
(c) Yat Ho Tsang

Tom conducting at Easter Early Music Course, UK, April 2022

Tom & Philadelphia Sinfonia, met Graham Fitkin’s Recorder Concerto (May 2019, Philadelphia, USA) (c) Steve Goldblatt