De voorbereidingen zijn al een hele tijd aan de gang, en de tijd is aangebroken om niet minder dan drie nieuwe projecten en samenwerkingen aan te kondigen! Hierbij alvast het eerste.

Cd-opname met Sören Sieg. Joris en Tom van het Flanders Recorder Duo werkten al vaak samen met de Hamburgse componist-auteur-muzikant Sören Sieg. In de zomer van 2022 benaderde Sören FR2 met de vraag om een cd te wijden aan zijn muziek voor twee blokfluiten en piano, met componist Soeren zelf aan de piano. Het project heeft zich ondersussen vormgegevens als een verzameling van nieuw werk en herwerkingen van bestaande composities waarbij het accent ligt op veelzijdigheid van compositie en van instrumentatie.

Een kort videofragment van Magic Bubbles, het derde deel van de suite Kampala Circus, kan je hier zien. Tom en Joris spelen hier op blokfluiten van de hand van Geri Bollinger. Dit werk werd origineel gecomponeerd voor de Hanke Brothers (tuba, blokfluit, altviool en piano) en nu herwerkt voor dit project. Eerder nam FR2 al the Derwish & the Devil van Soeren Sieg al op voor het Aeolus label. Klik hier om dit spectaculaire werk voor blokfluiten en cajons te beuisteren.

De opname vond plaats in juli 2023 in Warsaw, met de vertrouwde Ullrich Lorscheider als opnameleider. De uitgave verwachten we in het voorjaar van 2024. Meer info: www.soerensieg.de

KLIK HIER OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN OVER ONZE PROJECTEN

Foto 1: FR2 tijdens de opname van Sören Sieg’s The Derwish and the Devil, 2020

Foto 2: FRQ met Sören in Bamberg, 2017