FR2 brengt hemels ensemblespel samen in een adembenemend programma.

Om echt goed samen te werken als duo moet je elkaar toch het liefst door en door kennen... Als leden van het vroegere Flanders Recorder Quartet speelden Joris Van Goethem en Tom Beets meer dan tien jaar samen tijdens talloze repetities en in concerten over de hele wereld. Ze vonden elkaar in gesprekken over muziek, de blokfluit, het leven en koffie, soms tijdens de uren van een lange vlucht of voor en na concerten en workshops. Het werd een samenwerking uit de duizend die ook leidde tot tientallen grote en kleine concerten a due.

Het Flanders Recorder Duo houdt al sinds 2013 workshops blokfluit en concerten in Engeland, Schotland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Met hun unieke programma’s brengen ze de blokfluit als volwaardig instrument binnen in kleine en grote concertzalen met oude en conventionele muziek.

De blokfluit mag dan wel de eeuwige underdog zijn, het diertje met geen overvloed aan noten en volume, FR2 weet het instrument als geen ander te belichten op het podium. Een eerste cd kwam in juni 2021 uit bij Duitse label Aeolus. Deze plaat toont alle mogelijkheden van het instrument en bevat drie nieuwe composities evenals de wereldpremière van de duetten voor bamboo pipes van Ralph Vaughan-Williams.

FR2 bestaat uit Joris Van Goethem en Tom Beets. Klik op de namen voor een biografie.

 

FR2 in Kylburg, Duitsland, Augustus 2020 | (c) Koen Beets
FR2: Tom Beets (links) & Joris Van Goethem (rechts) | (c) Debbie Termonia

Lees hier het interview van Joris en Tom in Trends Magazine (maart 2018):