Joris Van Goethem maakt internationaal furore als virtuoos blokfluit- en fluitspeler, docent, arrangeur en dirigent van blokfluitensembles. Hij studeerde blokfluit en traverso in Antwerpen, Brussel en Leuven, en studeerde af met de hoogste graad ooit behaald in België.

Als één van die originele leden van Vier op ’n Rij (Flanders Recorder Quartet) maakte hij talloze concertreizen naar meer dan 50 landen in de vijf continenten. Zijn flexibele en geraffineerde spel is te beluisteren op meer dan 30 cd’s bij belangrijke labels als Aeolus, Sony Classical, Deutsche Grammophon, Harmonia Mundi, EMI, Opus 111 en Ricercar.

Naast een carrière als uitvoerend musicus is hij ook een gedreven en enthousiast docent. Hij geeft masterclasses en workshops in alle uithoeken van de planeet.

Zijn arrangementen vonden hun weg naar Hollywood en werden gepubliceerd bij Heinrichshofen, Ascolta en De Haske.

Joris Van Goethem speelt op blokfluiten gebouwd door Adrian Brown, Vincent Bernolin, Bob Marvin, Tom Prescott, Friedrich von Huene and Hiroyuki Takeyama. Zijn fluiten zijn van de hand van Rudolf Tutz en Giovanni Tardino. Hij speelt ook op gamba’s van François Bodart.